Recept: vitlöksmarinerad edamame sallad med avokado och färska örter

Edamame är fullt med lätt-absorberat växtprotein i generösa mängder. Andra ingredienserna som används i det här receptet är också proppad med fiber, bra fett, vitaminer (A, K, C mm), och mineraler som till exempel magnesium, kalcium och järn . Mums!

Ingredienser:

Sallad:

– 4dl färska eller frysta ekologiska edamame bönor
– 2 nävar ruccola
– 1/2 - 1 avokado (bitar)

Dressing:

– 2/3 dl olivolja (kallpressad)
– 2 msk äppelcidervinägre
– 2 msk färsk citronsaft
– zest av 1 citron
– 2 msk finhackad färska basilika
– 2 msk finhackad färska citronmellis
– 1 riven vitlöksklyfta
– 1 tsk Dijon senap
– 1/4 tsk havssalt eller Himalayasalt
– 1 nypa svart peppar

 

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till dressingen i en kopp eller glasburk. Lägg upp bönorna i en skål och ringla över dressingen.  Låt bönorna marineras ett par timmar i kylen.  När det är dags att servera salladen så lägg en näve eller två av ruccola på en tallrik. Skär upp en halv avokado och lägg bitarna på ruccolan. Häll sedan på bönorna med lite av dressingen. Garneras med fördel med lite extra färsk basilika och citronmelliss. Enjoy!